Walrus

Walrus traktatie van chocolade zoen

Maak zelf deze walrus traktatie met een chocolade zoen, eetpapier en water!

Nodig:

  • chocolade zoen
  • 1 vel wit eetpapier
  • 1 vel geel of oranje eetpapier
  • water
  •  schaar, perforator, kwastje

1. Maak de oogjes

Maak eerst irissen van de ogen met een perforator: Vouw het witte vel eetpapier in de lengte in vieren. Schuif dit tussen de perforator en maak er gaatjes in, schuif het papier steeds een stukje verder zodat er veel gaatjes ontstaan. (Dit is genoeg voor heel veel walrussen).

Laat  het papier opgevouwen en knip de ogen om de gaatjes heen. Zo knip je elke keer vier ogen.

2. Maak de slagtanden: knip witte driehoekjes uit het restant eetpapier.

3. Knip de snor uit het oranje of gele eetpapier.

4. Maak met een kwastje de zoen nat waar de ogen moeten komen en duw de oogjes er voorzichtig tegenaan. Ze blijven vanzelf plakken. Doe dit ook met de snor en de hoektanden en klaar is de walrus!

Presentatie: knip bijvoorbeeld golven uit blauw papier en leg ze op een dienblad. Leg er plasticfolie over en zet de walrussen in het ‘water’.

Ontwerp: Geny Wuestman

© Geny Trakteert