Traktatieblog

Van alles op traktatiegebied kan hier langskomen en je kunt zelf reageren!

Graag stel ik mij even voor

Ik heet Geny Wuestman en ben moeder van drie kinderen: Jip, Jeroen en Ramona.

Ik werd in 1959 geboren en ben opgegroeid in Harderwijk. In die omgeving heb ik verschillende opleidingen gevolgd:

  • Opleidingsschool voor kleuterleidsters te Zwolle
  • Nationale Schildersschool te Zwolle, richting etaleren, decoreren en reclametekenen.
  • Hogeschool voor Kunsten te Utrecht, richting grafische vormgeving

Uit mijn opleidingkeuze blijkt al dat ik gek ben op kinderen, ontwerpen en versieren.

 

Na en tijdens mijn opleiding heb ik bij verschillende bedrijven en werkgevers gewerkt als: peuterleidster, ontwerper en etaleur.

 

Toen mijn oudste kinderen op de basisschool zaten werd ik vaak gevraagd om workshops en ouderavonden te houden over kindertraktaties. Er bleek een enorme behoefte te bestaan aan eenvoudige en originele ideeën voor kindertraktaties.

 

Mijn eerste boek (onder de naam Geny Soeteman) kwam uit in 1999. Al snel daarna kwam ik in contact met het maandblad J/M. Voor hen verzorgde ik 9 jaar lang elke maand de rubriek 'Trakteren'. Verder werkte ik voor J/M mee aan specials over traktaties of kinderfeesten en een paar jaar verzorgde ik de rubriek: kinderfeestjes. Inmiddels heb ik ook producties gemaakt voor andere bladen, waaronder Ook! en Groter Groeien.

 

Er volgden meer boeken waarin naast traktaties ook kinderfeestjes, schminken en verkleden aan bod komen. Naast het schrijven en ontwerpen maak ik illustraties (o.a. bij de ontwerpen), schilderijen en zo nu en dan ontwerp ik iets anders, zoals een poppenkast voor het blad Ook! of een folder voor een goed doel. Het is voor mij een grote stimulans dat volwassenen, maar ook veel kinderen mijn werk waarderen.

 

Ik combineerde dit met de opvoeding van mijn kinderen. Juist door hen werd ik geïnspireerd met ideeën voor nieuwe boeken. Toen mijn kinderen  groter werden wilde ik me niet meer beperken door alleen voor kinderen te werken. Het boek Party Snack en het geven van hapjes workshops zijn daarvan het gevolg met 'traktaties' voor volwassenen. Naar aanleiding van dit boek ben ik workshops voor volwassenen gaan geven met zelf bedachte hapjes, vaak naar aanleiding van een bepaald thema. Zo bedacht ik Spoorse hapjes voor ProRail en nieuwe Goudse hapjes voor een lezersaanbieding in het blad Zin en mijn inspirerende woonplaats Gouda. En sinds ik in december 2010 speciale Fair Trade hapjes ontwikkelde omdat Gouda Fair Trade gemeente was geworden is Geny Trakteert een officieel Fair Trade bedrijf!

 

Na de workshops voor volwassenen werd ik gevraagd om een hapjes workshop voor kinderen te komen geven en kinderen blijken het ook geweldig leuk te vinden om leuke, lekkere (en stiekem ook gezonde) hapjes te maken. Daarom heb ik ook een programma ontwikkeld met hapjes workshops voor scholen, maar ik kom  op auteurs bezoek met een traktatieworkshop en leuke powerpoint presentatie met traktaties.

 

Naast mijn traktatie werk ben ik ook de vierjarige opleiding Rolando Toro school voor Biodanza Rotterdam gaan volgen. Inmiddels ben ik al vele jaren afgestudeerd Biodanza docent. Ik geef in Gouda les aan vier wekelijkse groepen en verzorg vakanties, weekenden, dansdagen en feestje. Ook heb ik specialisaties gevolgd: Biodanza in de Natuur, Biodanza met klei, Biodanza met ouderen en Biodanza met kinderen.

 

Op dit moment staan de traktatie- en hapjes workshops op een laag pitje, maar verzorg ik veel liever Biodanza workshops voor volwassenen en kinderen. 

Ook beleef ik veel pezier aan het ontwerpen, vooral van kindertraktaties. Kijk dus regelmatig of er iets nieuws te belden valt!

 


Foto: Wat een wereld!